fbpx
Gepersonaliseerde video

XMPIE Gepersonaliseerde videomarketing: trek de aandacht, betrokkenheid en nieuwsgierigheid van klanten aan.

Joël Rowland, President en CIO van JR GROUP USA werkt sinds 2009 aan gepersonaliseerde video met behulp van onder andere XMPie Video Services. In zijn rol creëerde hij gepersonaliseerde video-centrische marketingcampagnes voor onder andere Coca-Cola Credit Union in Atlanta.

Video’s zijn lange tijd een van de meest geprefereerde tools geweest voor marketeers. Door een video te kunnen personaliseren, is het meer een waardevolle tool geworden om de betrokkenheid van gebruikers te vergroten en je publiek te verbazen.

Veel bedrijven realiseren zich dit niet, maar de trend van gepersonaliseerde video’s bestaat al een tijdje. De waarheid is dat slechts een fractie van de bedrijven weet hoe ze deze tool efficiënt kunnen gebruiken om hun marketingresultaten te optimaliseren. Vandaag de dag moet de markt gepersonaliseerde video’s nog volledig omarmen als alternatief voor traditionele e-mailmarketing en direct mail.

Een overzicht van gepersonaliseerde video-oplossingen in onze markt toont aan dat hoewel er verschillende eenmalige tools zijn die in specifieke marktbehoeften kunnen voorzien (zoals klantenwerving, marktpenetratie, retentie). Maar er zijn maar heel weinig providers die een volledig geïntegreerde 360-graden oplossing aanbieden. Bovendien lijkt geen enkel platform te kunnen aantonen hoe gepersonaliseerde video’s winstgevend kunnen zijn, en of opgenomen kunnen worden in marketingcampagnes voor een duidelijk rendement op uw marketinginvesteringen.

Om ervoor te zorgen dat de markt gepersonaliseerde video’s volledig omarmt, moet het product in staat zijn om deze eenvoudige marketinginvestering te berekenen, waarbij de mannier wordt benadrukt waarop gepersonaliseerde video’s het mogelijk hebben gemaakt om de aandacht en de betrokkenheid van de klant aan te trekken en met hen één op één te communiceren.

Wat betekent gepersonaliseerde videomarketing in de huidige zakelijke omgeving?

In het licht van de huidige Corona crisis, waar sociale afstand onze nieuwe realiteit is, moet u proberen in contact te blijven met uw klanten als u niet wilt dat ze u vergeten. In de huidige realiteit kunnen gepersonaliseerde video’s ertoe bijdragen dat uw bedrijf blijft bestaan.

Als u weet hoe u kunt profiteren van gepersonaliseerde videomarketing, kunt u nog steeds een hechte familie zijn met uw klanten. Dankzij gepersonaliseerde interacties voelt de doelgroep van uw campagne zich ‘speciaal’ en voelen ze dat er naar ze wordt geluisterd. Dit kan u uiteindelijk in staat stellen om potentiële klanten aan te trekken, met strikte inachtneming van de “Blijf thuis!” – regel.

Bijvoorbeeld, in plaats van dat je met 6 verschillende mensen afzonderlijke videogesprekken afneemt om je nieuwe product te introduceren, stuur je nu één gepersonaliseerde video naar al uw prospecten en klanten uit. Deze video is niet alleen bedoeld om je product te introduceren, maar helpt je ook om tijd en energie te besparen.

Het belangrijkste is dat er door middel van personalisatie uw video is het afgestemd op de specifieke behoeften, interesses en voorkeuren van elke ontvanger, zodat je hun aandacht, betrokkenheid en nieuwsgierigheid krijgt.

Bij onze samenwerking met XMPie gaat het erom de kracht van gepersonaliseerde video’s te combineren met een volledige reeks tools en deze vervolgens te integreren voor rapportage, follow-up en andere bedrijfsprocessen.

Voorbeelden van hoe gepersonaliseerde video’s eruit kunnen zien .

Hoe u gepersonaliseerde video’s efficiënt kunt gebruiken

Als het gaat om gepersonaliseerde videomarketing, is het hebben van een end-to-end oplossing de sleutel. Volg deze tips om gepersonaliseerde video’s in het voordeel van uw bedrijf te gebruiken:

 • Het identificeren van de juiste tool is cruciaal. Een open platform zoals SaaS is een uitstekende optie, omdat het toegang biedt tot alle benodigde tools voor publiceren, content creatie, rapportering, samenwerken, realtime follow-ups en beheer van klanten interacties.
 • Focus op een betaalbare en schaalbare prijs om de marketing investering te rechtvaardigen. Een van de platforms die we vaak hebben gebruikt, biedt gratis de broodnodige plug-in en een eenvoudige prijs per gebruik – zonder minimum, waardoor de hoge toegangsbarrière wordt geëlimineerd.
 • Maak het volledig geautomatiseerd, gebruiksvriendelijk en compatibel met kleine en grote projecten.
 • Zorg ervoor dat u een support team heeft om u te helpen bij de implementatie en integratie.
 • Vermijd “automatiseringseilanden”, de oplossingen die alleen met zichzelf kunnen communiceren zijn uiteindelijk te duur omdat ze niet met anderen kunnen integreren.
 • Weet wat u moet volgen – kijktijd, weergaven, bounce percentages, conversieratio’s, conversiepaden, Social Engagement en Autoriteit, shares, opmerkingen, likes, referrals, e-mail, doorstuur percentages, open rates, klik frequenties, etc.
 • Frequentie waarmee de campagne wordt herhaald is belangrijk bij het vinden van de juiste sleutel. Probeer het opnieuw en herhaling loont altijd!
 • Houd je video dynamisch.
 • Hosting is belangrijk. U moet zich concentreren op 360-graden oplossingen in plaats van naar verschillende leveranciers te gaan. Dit voorkomt dat het verkeer van uw site naar andere hostingsites gaat.
 • Zorg ervoor dat de oplossing wordt overgenomen door alle belanghebbenden van uw bedrijf, van management tot de spelers in het veld.
 • Gebruik de oplossing intern: uw verkopers vertellen uw klanten er nog beter over, omdat ze het zelf hebben ervaren.
 • Meet de resultaten en hergebruik de campagne.

Als het goed is gedaan, kunnen gepersonaliseerde video’s het hoogtepunt zijn van een geïntegreerde marketingcampagne, of het doel van de campagne nu is om de conversieratio te verhogen voor prospectie, merkbekendheid te verwerven of een langdurige relatie met uw klanten.

Neem voor meer informatie of vragen rechtstreeks contact op met Joël op JR GROUP USA of bezoek de gepersonaliseerde videopagina van Marcoso.

Share this post