fbpx
Omnichannel analytics

Nieuwe analytics tools in XMPIE Circle, onze Cross Media Campagne management tool.

Wat is Circle: Een Software-as-a-Service (SaaS) -oplossing voor het beheer van uw multichannel marketingcampagnes. Houd uw resultaten bij en ontdek welke berichten het beste werken bij welke mensen, in welke context en in welk kanaal.

Introductie van de nieuwe Circle-analyse: begrijp uw doelgroep, bouw vertrouwen op bij uw klanten.

Analytics is de belangrijkste, onmisbare feature van elke e-mailmarketing campagne. De mogelijkheid om te weten hoeveel ontvangers op uw campagne hebben gereageerd – en nog belangrijker – hoe ze erop hebben gereageerd, zijn de bouwstenen om de ROI van alle marketinginitiatieven te begrijpen.

De nieuwste release van Circle, het marketing automatiseringsplatform van XMPie, biedt verbeterde functies waardoor u meer inzicht krijgt in elke stap van het traject dat klanten afleggen. 

De eerste functie zijn lijstrapporten

List report

In plaats van te vertrouwen op cijfers als KPI’s, zoals hoeveel mensen uw laatste e-mail hebben geopend of erop hebben geklikt, kunt u nu precies weten wie deze mensen zijn.

Waarom is dit belangrijk? Nu heb je inzicht wie wat doet in de campagne, waardoor u uw klanten/prospecten kan segmenteren op basis van hun interacties en hun interesse binnen het campagne aanbod.

U kan bovendien meer inzicht krijgen in uw klanten gegevens door het toevoegen van ADOR’s in uw lijstrapporten.

Een ADOR is een dynamisch inhoudsobject dat deel uitmaakt van uw campagne logica – in wezen elk stuk data van de campagne. Het kan informatie zijn die bekend is voordat de campagne wordt gestart (naam, adres, geboortedatum, enz.) van een persoon of informatie die tijdens de campagne is verzameld, zoals burgerlijke staat, huis voorkeuren, enz. Het toevoegen van ADOR’s aan lijstrapporten helpen u bij het verrijken van uw data die u tot onverwachte inzichten kan brengen die zeer waardevol voor u kunnen zijn.

In de nieuwe Circle-analyse kunnen deze inzichten met veel meer gemak en flexibiliteit worden toegevoegd dan voorheen: op elk moment tijdens de campagne kunnen we maximaal 20 gewenste ADOR’s selecteren die dan automatisch verschijnen in alle lijstrapporten. MAW: meer informatie, meer inzichten, betere communicatie per individu, betere ROI.

Een ander voordeel van het hebben van individuele lijstrapporten is de mogelijkheid om de “onbewerkte” mailinglijst constant op te schonen, gebruikmakend van bezorgingsfouten en teruggestuurde lijsten om alle problematische adressen te corrigeren.

Datum Filter

Date filter

Maar wat als u niet alleen een eenmalige e-mail bezorgt, maar een lopende campagne afhandelt, zoals het verzenden van een maandelijkse nieuwsbrief? Circle Analytics heeft u ook hier gedekt, met een nieuwe functie in de tijd en een datum filter. Met deze functies die ter uwe beschikking is kunt u gemakkelijk pieken in campagne prestaties herkennen. Of snel de laatste verzending met de vorige verzending vergelijken en de open- en klik frequentie optimaliseren door parameters te veranderen zoals de dag van de week of tijdstip dat een e-mail wordt verzonden.

Automatisch benoemde links

Links

Een ander belangrijk element van uw e-mailcampagne die nu wordt gedekt door Circle Analytics, zijn automatisch benoemde links, zoals uitschrijven of het klikken om een PDF on demand te bekijken in de browser. Het mooie hier is dat deze links automatisch worden genoemd voor individuele tracking: er is niets dat u aan de e-mailcode hoeft toe te voegen om deze links op naam te laten volgen en beschikbaar te maken voor rapportage en analyse. In de nabije toekomst zullen alle links automatisch een naam krijgen, zodat elke link in de e-mail afzonderlijk kan worden gevolgd, gemeten en geanalyseerd (momenteel worden deze links bijgehouden maar worden ze niet automatisch opgesplitst per bron).

Klik op de onderstaande video voor een demonstratie van de nieuwste Circle-analytics features.

Met uitgebreide analyses binnen handbereik kunt u uw campagne on-the-fly optimaliseren en uw ROI optimaliseren. Dit geeft je iets meer dat verder gaat dan de cijfers en statistieken: de transparantie van uw campagne te verbeteren en u te helpen uw diepgaande begrip van de campagne te begrijpen.

Share this post